Is het tijd voor een lekkere tapas avond thuis, of heb je gewoon zin in een leuke en lekkere snack tijdens een avondje op de bank? Je hoeft tapas helemaal niet te bestellen of kant-en-klaar in de winkel te kopen. Je kan tapas ook gewoon thuis maken. Met deze makkelijke recepten heb jij zo tapas thuis.
-
Gevulde komkommer
Een erg lekkere snack en ook nog eens erg gezond is de gevulde komkommer. Je kan deze heel makkelijk zelf maken door de komkommer uit te hollen (al het vocht en de zaadjes verwijderen) en deze vervolgens te vullen. Waar vul je deze mee? Een huisgemaakte tonijnsalade natuurlijk. Leeg een blikje tonijn (op olie) in een kom, en breng het met mosterd, ketchup, mayonaise en knoflook (poeder) op smaak. Vul de komkommer en garneer het geheel met wat oregano. Snijdt de komkommer in stukjes, en genieten maar!
-
Gevulde mini-paprika
Ook erg lekker en gezond: de gevulde mini paprika. Hol de mini paprika’s uit, om ze vervolgens goed te kunnen vullen. Met de vulling kun je lekker creatief aan de slag gaan, of je aan de standaard vulling houden. Meng twee eetlepels kruidenroomkaas met een eetlepel pesto, een eetlepel geraspte kaas, een bosuitje, en een snufje peper en zout. Meng het geheel goed, en vul hier de paprika’s mee. Mocht je dit lekker vinden, kun je het geheel ook even een paar minuutjes opwarmen in de oven!
-
Kipnuggets
Ben je groot fan van kip, en van snacken, en houd je dus helemaal veel van kip snacken? Dat komt goed uit. Het is namelijk super makkelijk om zelf kipnuggets te maken. Snijd een groot stuk (of meerdere stukken) kipfilet in kleine (naar eigen keuze) stukjes. Maak vervolgens een schotel met rauw ei, een schotel met broodkruimels, en een schotel met bloem. Doop je stukje kipfilet eerst in het ei, vervolgens in de bloem, en als laatste in de broodkruimels. Een paar minuutjes frituren, en klaar is Kees!
-
Snackbrood
Dit heerlijke brood is ideaal bij een soepje, maar ook perfect om van te genieten tijdens een tapas avondje thuis. Je hebt er ook helemaal niet veel voor nodig! Verwarm de ciabatta volgens de instructies, en snijd deze vervolgens in plakjes van 1 centimeter. Snijd de ciabatta niet helemaal door, en zorg dat de onderkant nog aan elkaar zit. Snijd een bosui in ringen, en verspreid deze, samen met wat mozzarella, tussen de plakken brood. Zorg dat alle plakken goed gevuld zijn, en verwarm het daarna nog even wat in de oven.