Iedereen heeft wel eens een bad hairday. De problemen kunnen echter ook structureel zijn. En dan heeft het niks te maken met een kapsel dat niet lekker valt, maar met haaruitval. Erg vervelend en je kunt daar aardig onzeker van worden. Dat is voor mannen het geval, echter hoort het er nu eenmaal bij. Er zijn maar weinig mannen die op hun tachtigste levensjaar nog een volle bos hebben.
Haaruitval bij vrouwen is een ander verhaal. Dan is er vaak meer dan de hand. Nu zijn problemen er om op te lossen. Je hoeft dan ook niet te treuren, er is een prima manier om een mooi kapsel te behouden.
Haartransplantatie
Ieder mens verliest haren, 100 tot 150 per dag. Je hoeft dus niet te schrikken als je tijdens het afdrogen wat haren ziet vliegen. Zodra dat er zoveel worden dat er meer verdwijnen dan er groeien, kun je kale plekken krijgen. Een goede manier om haaruitval van een vrouw op te lossen is met een haartransplantatie.
Omdat de meeste haaruitval bovenop het hoofd, bij de kruin, plaatsvindt, wordt de haartransplantatie het vaakst daar uitgevoerd. Dit zie je in een wijder wordende scheiding in het midden. Bij een haartransplantatie worden er haren uit het donorgebied achterop het hoofd verplaatst naar de dunner geworden plekken.
Tijdens de behandeling is er veel mogelijk. Vrouwen met een van nature hoge haargrens kunnen hun haarlijn verlagen. En als je altijd al dun haar hebt gehad, kunnen er haren met een hoge dichtheid worden geïmplanteerd.
Niet alleen tegen kaalheid
Je ziet dat haartransplantaties niet alleen worden uitgevoerd bij vrouwen (en mannen) die te maken hebben met kale plekken. Er zijn ook corrigerende behandelingen. Die houden overigens niet op bij het hoofdhaar. Wenkbrauwen bepalen voor een groot deel de gezichtsuitdrukking. Met een haartransplantatie krijg je op natuurlijke wijze nieuwe wenkbrauwen.
Kortgeschoren hoofd?
Als je erover nadenkt om een haartransplantatie te laten uitvoeren, heb je hier waarschijnlijk al het een en ander over gelezen. Dan kan het als vrouw best schrikken zijn om te zien hoe de behandeling bij mannen verloopt. Bij hen wordt vaak het hele hoofd geschoren. Voor de meeste mannen is dit niet zo erg, maar als je lang haar wilt hebben, duurt het jaren voordat is het aangegroeid.
Vrouwen kunnen gerust zijn, alleen in het zogenoemde donorgebied wordt een strook haar geschoren. Dit zit aan de achterkant van het hoofd. De andere haren vallen hier netjes over, waardoor na de behandeling nauwelijks iets te zien is van het kortgeschoren gedeelte.
Overigens wordt ook op de kalende plek wat haar verwijderd, om het zo dicht mogelijk te kunnen implanteren. Zo krijg je op termijn het beste resultaat.